Haag Wonen

Informatiemanager

Ben jij dé informatiemanager die middels informatievoorziening en ICT Haag Wonen helpt haar werk beter, efficiënter en slimmer in te richten? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?
Als informatiemanager bij Haag Wonen is geen dag hetzelfde. Je start de dag met een overleg met de informatiemanagers. In de middag buig je je over het proces van vastgoedprojecten en de doorontwikkeling van ons ERP systeem. Daarnaast ben je projectleider van de migratie naar een nieuwe versie van ons document management systeem.

Verder houd je je dagelijks bezig met informatiebeveiliging, architectuurprincipes en datamanagement. Dit zijn zomaar een paar onderwerpen waar je bij Haag Wonen je tanden in kunt zetten.


Dit doe je niet alleen!
Je komt terecht bij de afdeling Informatievoorziening & ICT (I&I). De afdeling I&I bestaat uit Informatiemanagement, Informatie analyse, Functioneel Beheer, Regie en Servicedesk (14 FTE). Haag Wonen heeft haar ICT uitbesteed aan verschillende marktpartijen. Vanuit een regiemodel werken we samen met de leveranciers en de interne organisatie.

In het team Informatiemanagement werk je samen met 3 andere collega’s om de brugfunctie tussen de vraagkant van de interne klant (business) en de ICT dienstverlening vorm te geven. Je maakt de vertaling van de informatiebehoeften in de verschillende bedrijfsprocessen naar de benodigde informatievoorziening in de ICT-systemen. Naast deze adviserende rol ben je als Informatiemanager ook regelmatig projectleider om de beoogde verbeteringen te realiseren.

Iedere Informatiemanager heeft zijn eigen aandachtsgebied en vanuit de gedachte 1+1=3 stemmen we inhoudelijk veel met elkaar en met Functioneel Beheer af en blijven we leren en ons ontwikkelen. De communicatie binnen ons team is duidelijk en transparant. We zijn behulpzaam en vinden het belangrijk dat we met elkaar kunnen lachen.

Zo zegt collega Peter:

“Het informatiemanagement vak is erg dynamisch. Zo ben ik actief in een strategische werkgroep die de klantvisie voor de komende jaren uitwerkt en voorstellen doet voor verbeterprojecten. En ook bereid ik de migratie van ons ERP systeem voor naar een nieuwe versie. Daarnaast begeleid ik een aantal wat kleinere projecten. Geen dag is hetzelfde. Ik heb veel contacten met de business en met functioneel beheer en centraal voor mij staat altijd het achterhalen van de vraag achter de vraag. Als informatiemanager adviseer ik over oplossingen, die ik vaak als projectmanager mag gaan realiseren. Hoe leuk is dat!”. 

 

Wat Haag Wonen in jou zoekt 
Onze kernwaarden proactief, verbonden, betrouwbaar en gemak zitten in jouw DNA. Je wilt graag nieuwe dingen leren. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vindt het een uitdaging om deze op de beste manier te implementeren. Praktisch en rekening houdend met de aard van de organisatie zoek je naar mogelijkheden, zodat Haag Wonen haar maatschappelijke rol en doelen waarmaakt voor onze klanten en als partner in de stad Den Haag. Verder heb jij een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en ga je actief aan de slag met de vraagstukken die bij je langskomen. Waar mogelijk stem je af met andere woningcorporaties.

Herken jij je hierin? Dan is een I&I loopbaan bij Haag Wonen je op het lijf geschreven.

Jij beschikt daarnaast minimaal over:

  • Aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau;
  • Bedrijfskundige en/of Informatica opleiding;
  • Minimaal twee jaar werkervaring als informatiemanager of vergelijkbare functie op het snijvlak van business en ICT;
  • Kennis en ervaring als adviseur en projectleider;
  • Kennis en ervaring op het gebied informatievoorziening en digitalisering;
  • Goede communicatieve en analytische vaardigheden.

 

Waar jij bij Haag Wonen op kunt rekenen
Als Informatiemanager werk je 36 uur per week. Je functie valt in loonschaal K:
€ 4.804,- tot € 6.493,- (op basis van een 36-urige werkweek). Je begint met een tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar, maar wel met uitzicht op een vast dienstverband.

Haag Wonen is een ambitieuze organisatie. Je functie is uitdagend, afwisselend en doet recht aan je talenten. Omdat Haag Wonen jou als talent wil behouden, investeren we in jou. Zo kun je rekenen op een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden en een persoonlijk ontwikkelbudget. Je komt te werken in een prettige, informele werksfeer.
 

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt?
We ontvangen je cv en motivatiebrief graag. Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Laura Veth (manager I&I) via werkenbij@haagwonen.nl.


Nu je besloten hebt om te solliciteren, is dit de procedure

  • Stuur jouw cv en motivatiebrief zo snel mogelijk op.
  • Binnen een week hoor je of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  • Is dit het geval? Onder het genot van een bak koffie of thee leren wij jou graag beter kennen!
  • Was dat een succes? Dan praten we in een tweede ronde met elkaar verder waarbij je ook leden van het team en van de organisatie leert kennen.
  • Willen we daarna met elkaar verder? Dan ontvang jij van ons een digitaal arbeidsvoorwaardenvoorstel. Nadat jou de tijd gegund is deze goed te lezen (het moet de goede keuze van twee kanten zijn!) bellen we je op.
  • Na een referentencheck, CV-check, social media check en na het overhandigen van een VOG openen wij met heel veel plezier onze deuren voor jou!

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Locatie:

Den Haag

Contactpersonen:

Laura Veth

Bedrijfspagina:

http://www.haagwonen.nl

Kantooradres:

Waldorpstraat 80 2521 CD Den Haag